Apotheekassistent
Ook beschikbaar als
Apotheekassistent
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Als apotheekassistent moet je ordelijk, hygiënisch en met grote verantwoordelijkheidszin kunnen werken. Je staat in voor het voorraadbeheer van geneesmiddelen en verwerkt bestellingen. Daarnaast is het belangrijk om de recepten nauwkeurig te bereiden en geneesmiddelen vakkundig te verkopen aan de klanten.
Op basis van diploma HSO kunnen vrijstellingen verleend worden voor de vakken fysica en scheikunde indien deze dezelfde inhoud en minstens evenveel uren omvatten. Voor bepaalde richtingen, bijvoorbeeld kunstonderwijs zal dit niet het geval zijn en zijn er geen vrijstellingen mogelijk. Om vrijstellingen te behalen mag het diploma HSO max 6 jaar geleden behaald zijn.
Wat betreft hogere studies (zoals verpleegkunde, artsen...) kan farmacologie en anatomie vrijgesteld worden. Regel is dat altijd gekeken wordt welke vakken en inhouden reeds zijn afgelegd. Op basis van deze regel kunnen dan vrijstellingen verleend worden.
Deze opleiding bereidt jou voor op werk in de farmaceutische sector. De opleiding richt zich vooral tot mensen met interesse in de wetenschappelijke wereld.
Om toegelaten te worden tot de opleiding is een diploma van hoger secundair onderwijs vereist (ASO, TSO, KSO of BSO mét specialisatiejaar).
Voor aanvang van de opleiding bezorg je een kopie van het behaalde diploma HSO aan de campus.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?De opleiding apotheekassistent (farmaceutisch-technisch assistent) duurt twee jaren met 2 lesmomenten per week. Daarnaast is er ook 300 uur werkplekleren voorzien
Onderstaande vakken worden gespreid over 2 cursusjaren.
- Toegepaste wetenschappen
- Algemene anatomie en fysiologie
- Endocriene anatomie en fysiologie
- Deontologie, wetgeving en communicatie
- Farmacologie
- Algemene galenica
- Galenische bereidingsvormen
- Parafarmacie
- Industriële bereidingsvormen en homeopatische bereidingen
- Plantkunde en toxicologie
- Werkplekleren
- Eindwerkbegeleiding
Dit traject bevat meerdere e-modules waardoor je thuis vanachter je PC op een zelfstandige manier de lesmodule(s) kan instuderen. Je kan daarbij rekenen op e-coaching.
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - Gereglementeerd beroep in BelgiëDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Opleidingscheques
- Kmo-portefeuille