Onderhoudsmonteur

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Onderhoudsmonteur

Het vinden van technisch geschoold personeel wordt voor de meeste bedrijven een steeds moeilijkere opgave. Er is slechts een zeer schaars aanbod van technisch geschoolde technici op de markt aanwezig. Bovendien moeten de nieuw-aangeworvenen nog heel dikwijls een bijkomende opleiding volgen, vooraleer ze in het bedrijf ingezet kunnen worden. Vermits dit een problematiek is waarmee heel wat bedrijven worstelen, wensen we deze bedrijven hiermee te helpen!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Onze klanten geven ons »

In detail

Het einddoel van deze module is dat de cursist – zelfstandig en rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften – volgende activiteiten zelfstandig kan uitvoeren : preventief onderhoud voorbereiden en uitvoeren,  rekening houdend met situationele elementen of de onderhoudshistoriek, controleren van de werking van het materiaal, de instrumentengegevens (druk, debiet, temperatuur,…) en de kritieke slijtagepunten, smeringspunten , vervangen en afstellen van mechanische onderdelen, opvolgdocumenten invullen.

Onderhoudstechnici, elektrotechnische installateurs, herstellers industriële machines

De opleiding 'onderhoudsmonteur' bestaat uit de modules 'Onderhoudsmechanica' en 'Basis pneumatica en hydraulica':

Onderhoudsmechanica (64 u)

  • Verbindingstechnieken (8u)
  • Lagers (16u)
  • Kettingen (8u)
  • Riemen (16u)
  • Reductiekasten 4u)
  • Koppelingen (8u)
  • Examen (4u)

Pneumatica en Hydraulica (68u)

  • Pneumatica (32u)
  • Hydraulica (32u)
  • Examen (4u)

Om het traject van 'onderhoudsmonteur' te vervolledigen kan je ook nog de modules 'Basis elektriciteit', 'Basis schakelingen', 'Basis sensoren' en 'Basis motoren' (oftewel het basisjaar industriële elektriciteit) volgen. Na het traject van 'onderhoudsmonteur' kan je doorstromen naar het traject van 'elektromecanicien', dit traject bestaat uit de modules 'Bedrijfselektriciteit' en 'Pompen en appendages'. 
Verschillende van deze modules kunnen vrijgesteld worden, voor meer info rond mogelijke vrijstellingen kan je contact opnemen met de campus via infogenk@syntrapxl.be.

 

 

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.