Preventieadviseur niveau II
Preventieadviseur niveau II
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Zoek je een opleiding die je voorziet van de benodigde kennis en vaardigheden om preventieadviseur te worden? Dan is onze opleiding Preventieadviseur Niveau II precies wat je zoekt.
Een preventieadviseur staat klaar om de werkgever en werknemers te adviseren en te ondersteunen bij het voorkomen en minimaliseren van risico's en gevaren op de werkvloer. Door deze rol te vervullen, draagt de preventieadviseur actief bij aan het creëren van een gezonde, veilige en aangename werkomgeving voor alle betrokkenen.
Afhankelijk van de omvang en het risiconiveau van het bedrijf of de organisatie, is een preventieadviseur van niveau II of niveau I vereist. Onze opleiding Preventieadviseur Niveau II is specifiek ontworpen voor bedrijven met een risicoklasse B en C.
Onze opleiding Preventieadviseur Niveau II is uitgebreid en praktijkgericht, en bereidt je voor op een cruciale rol in het welzijnsbeleid van je organisatie. Je wordt begeleid door een team van ervaren en professionele docenten die je voorzien van waardevolle feedback en ondersteuning.
De aangegeven prijs omvat de volledige opleiding (de multidisciplinaire basis (120 uur) en de specialisatiemodule (90 uur).
De prijs vermeld op deze website is de inschrijvingsprijs voor de VOLLEDIGE opleiding, dus zowel basis- als specialisatiemodule. (Onder bepaalde voorwaarden kunnen particulieren het inschrijvingsgeld per cursusjaar betalen)
SyntraPXL streeft naar duurzaamheid en drukt daarom geen lesmateriaal af. Alle cursusteksten en aanvullende documentatie zijn beschikbaar op Teams.
Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten in je cursistenportaal. De lessen vinden voornamelijk plaats op de campus Hasselt.
Deze opleiding is geschikt voor kandidaat-preventieadviseurs van alle bedrijven en instellingen van klasse B & C, evenals voor adjuncten van bedrijven en instellingen van klasse A, zowel in de industrie als in de dienstensector.
De toelatingsvoorwaarden voor de cursus PA II zijn:
- ofwel houder zijn van het getuigschrift van hoger secundair onderwijs (ASO, TSO of BSO met 7de jaar) (kopie van getuigschrift moet gevoegd worden bij de inschrijving als bewijs);
- ofwel houder zijn van een getuigschrift basiscursus tot preventieadviseur (niveau III van minstens 40 uren) én vervolgens minstens 5 jaar nuttige en praktische ervaring in een interne of externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW of een EDPBW).
Om het bewijs van deze 5 jaar ervaring te leveren, moet de cursist een attest voorleggen van de werkgever die hem in de interne of externe dienst heeft tewerkgesteld. Hij moet ook het volgende verstrekken:
- hetzij een kopie van het identificatiedocument van de interne dienst waarin de samenstelling van deze dienst is vermeld, hetzij een kopie van het jaarverslag van de interne dienst;
- hetzij een kopie van de arbeidsovereenkomst en eventueel de bijlage bij deze overeenkomst met de beschrijving van zijn functie als preventieadviseur.
(kopie van getuigschrift basiscursus en bewijs van ervaring moeten gevoegd worden bij de inschrijving als bewijs).
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?De opleiding wordt:
- 2x per jaar aangeboden in een dagopleiding met lesdagen om de 2 weken op vrijdag
- 1x per jaar aangeboden in een avondopleiding (elke woensdagavond)
In de avondopleiding kan 75% van de lessen vanuit huis worden gevolgd via hybride leren. De dagopleiding wordt uitsluitend op de campus gegeven.
De opleiding voor preventieadviseurs is opgedeeld in een multidisciplinaire basismodule en een specialisatiemodule.
Multidisciplinaire basismodule (120 lesuren)
Deze module biedt een eerste inzicht in de verschillende domeinen van het welzijn op het werk, de specifieke risico's en methoden om deze risico's systematisch te identificeren en aan te pakken, evenals de wettelijke verplichtingen en het opstellen van beleid hierover. De basismodule wordt afgesloten met een individueel werk en een examen. Na afronding van deze basismodule volgt de specialisatiemodule.
Specialisatiemodule van het tweede niveau (90 lesuren)
Tijdens de specialisatiemodule wordt de opleiding van een preventieadviseur verder verfijnd. Er wordt dieper ingegaan op specifieke domeinen, en eerder besproken methodes worden uitgebreider behandeld en toegepast in de praktijk. Aan het einde van deze module zou een preventieadviseur over alle benodigde tools moeten beschikken om de taken van een preventieadviseur van het tweede niveau adequaat uit te voeren. De specialisatiemodule wordt afgesloten met een groepsproject, een open boek examen en een eindwerk, dat mondeling wordt verdedigd voor een professionele jury. Bij succes behaalt de deelnemer het 'getuigschrift van aanvullende vorming van preventieadviseur niveau II'.
SyntraPXL onderscheidt zich in deze opleiding voor preventieadviseurs door:
- Een zeer dynamische aanpak, nauw afgestemd op de dagelijkse praktijk van de preventieadviseur.
- Docenten die actief zijn in de praktijk en beschikken over uitgebreide ervaring en kennis.
Besparingen
Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.
Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.
Digitale opleidingscheques
Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket
- ODB-nummer: ODB-1002617
- Officiële opleidingsnaam : Preventieadviseur II ODB-1002617
- Opleidingsverstrekker: SyntraPXL
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - Gereglementeerd beroep in BelgiëDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
- MO* € 2178.51
- KO** € 1906.20
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Opleidingscheques
- Kmo-portefeuille