Coffee basics

€ 385.00 incl.
€ 318.18 excl. BTW

Coffee basics

Wil je als barista of bartender aan de slag? Wil je een koffiebar of -winkel starten? Dan is een goede kennis rond de wereld van koffie waar het allemaal mee begint.

€ 385.00 incl.
€ 318.18 excl. BTW

In detail

In deze opleiding krijg je van docent Jeanne Gennar een algemeen inzicht in de wereld van koffie, de herkomst en de verwerkingsprocessen. Je leert de achtergrond van koffie kennen en hoe de verschillende ingrediënten de smaak beïnvloeden. Je gaat koffie uiteraard op een correcte manier leren zetten en presenteren.

Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden)

Horecamedewerkers, winkelbedienden, en iedereen die professionele kennis rond koffie wil opdoen.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

De eerste les gaat door op onze campus te Hasselt, de overige lessen gaan extern door bij Jeanne Gennar - Coffee with a soul, Kiezelstraat 109, 3500 Hasselt

  • Koffiegeschiedenis
  • Koffiesoorten en -variëteiten
  • Continenten en landen waar koffie geteeld wordt
  • Verwerkingsprocessen en hun invloed op smaak
  • Mengelingen en origine
  • Verschillende zetmethodes
  • Afstellen van een espressomachine
  • Types van espresso
  • Het proces van espresso extractie
  • Malen van koffie
  • Maken en proeven van een professionele ristretto, espresso, dopio, lungo, ...
  • Water en zijn invloed op koffie
  • Melk en zijn invloed op koffie
  • Alcohol en zijn invloed op koffie
  • Serveertechnieken
  • Kwaliteit van koffie bepalen door middel van coffeecupping

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 318.18 excl. BTW
€ 385.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 45.45 excl. BTW
€ 55.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 363.63 excl. BTW
€ 440.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.