11 beroepen die in 2025 'hot' zullen zijn

8 years 11 months geleden

Express.be publiceerde recent de 11 beroepen die in 2025 'hot' zullen zijn. Voorspeld wordt dat veel traditionele beroepen tegen 2025 zullen verdwijnen of worden vervangen door moderne varianten. Nieuwe trends en nieuwe technologieën betekenen immers nieuwe markten, nieuwe opportuniteiten en nieuwe jobs. De futurologen en trendwatchers van TomorrowTodayGlobal stelden een lijst samen van beroepen die tegen 2025 aan belang zullen winnen. Voor veel van deze toekomstige beroepen kan je nu al een opleiding volgen bij SYNTRA Limburg. Bekijk hieronder de lijst en misschien ontdek je wel een opleiding waarmee jij voor één van deze 'hot professions' kan gaan!

Bron: Express.be

1. Coördinator van werkgroepen

In de toekomst zullen meer en meer bedrijven een beroep doen op freelancers. Er zal daarom een nood ontstaan aan allround managers die zich omringen met teams van freelancers om specifieke opdrachten tot een goed einde te brengen.

Bekijk de opleiding Team-coach

Bekijk de opleiding KMO coach

2. Freelance leerkrachten

Vandaag de dag doet de grote vraag naar professionele bijscholingen, de nood aan freelance-leerkrachten enorm stijgen. Ook in 2025 zal deze tendens zich voorzetten. Een docent met een uitgebreide praktijkkennis en een goede leerstijl zal ook in de toekomst veelgevraagd zijn.

Bekijk onze vacatures en word zelf docent

3. Brand coaches

Zoals eerder al werd aangegeven, zullen veel meer bedrijven in de toekomst een beroep doen op freelancers. Zij zullen op hun beurt op zoek gaan naar coaches die hen kunnen helpen een persoonlijk merk uit te bouwen en zichzelf op de markt te plaatsen. De coaches leren de freelancers bekwaamheden zoals zelfmanagement, zelfpromotie, sales, marketing, administratie etc.

Bekijk de opleiding Brandmanager

4. Urban agriculture

Een eigen moestuin en daarin gekweekte groenten en kruiden zijn anno 2015 al hip. Maar in de toekomst zou de focus wel eens van hobby naar noodzaak kunnen overschakelen. De wereldwijde urbanisatie zal vergroten en de industrie zal een grote impact hebben op de natuur. Mensen zullen dus opnieuw beginnen met landbouw om gezonder en meer ecologisch te leven.

Bekijk de opleiding Herborist

5. Bejaardenverzorger

Mensen worden steeds ouder, en dat zal een invloed hebben op de wereldeconomie. Door de hogere levensverwachtingen zal er een grote nood ontstaan aan bejaardenverzorgers.

Bekijk de opleiding Gezondheidscoach

Bekijk de opleiding Woon- en zorgmanager

6. Levenseindeplanner

De hogere levensverwachtingen zullen ook op andere vlakken een invloed hebben. De nieuwe generaties delen en promoten al hun ervaringen en gebeurtenissen en dat zal ook voor het einde van hun levenservaringen niet anders zijn. Dit zal nieuwe zakelijke opportuniteiten aanbieden. Denk maar aan planners voor begrafenissen en herdenkingen of euthanasiegidsen en -begeleiders.

Bekijk de opleiding Organisator van evenementen

Bekijk de opleiding Begrafenisondernemer

7. Gezondheidszorg op afstand

Er komen steeds meer technologieën en systemen op de markt om de gezondheid van patiënten van op afstand te monitoren. Ook kunnen hulpverleners in de toekomst met de juist technologieën op afstand problemen oplossen of verhelpen. Denk maar aan de rescuedrones met een ingebouwde defibrillator of de gezondheidsapps van Apple.

Bekijk de opleiding Elektronicamonteur

8. Technici voor neuro-implantaten

Telepathische fotografie, bionische ledematen, het uploaden van bestanden van je brein naar een computer (en omgekeerd) en meer zouden binnenkort wel eens realiteit kunnen worden. Tegen 2025 zal men een zeer uitgebreide kennis hebben over het menselijk brein en zullen er technologieën aan gekoppeld worden. De vraag naar breinchirurgen en aanverwante technische beroepen zal dus enorm toenemen.

9. 3D Printing experts

Tegen 2025 zullen 3D printers betaalbaar en in de meeste huishoudens te vinden zijn. Doch zullen consumenten voor complexere objecten en projecten beroep doen op specialisten om deze voor hen te ontwerpen en te printen. Ook in bedrijven en op de werkvloer zal de vraag naar 3D Printing experts stijgen.

Bekijk de opleiding 3D print productdesigner

Bekijk de opleiding 3D printing

10. Virtual Reality Coach

Virtual Reality zal tegen 2025 een belangrijke plek in ons dagdagelijks leven innemen. Denk maar aan een sportapp als Runtastic voor de Oculus Rift waarmee je door een virtuele wereld kan joggen. Er zal dus veel vraag zijn naar pro’s die de beste ervaringen met of voor VR kunnen creëren.

Bekijk de opleiding Special Effects Artist

11. Smarthome technici

Om de nieuwste smarthometechnologieën te installeren in de huizen van particulieren, zullen geschoolde technici nodig zijn met de juiste praktische achtergrond.

Bekijk de opleiding Technicus domotica

Bekijk de opleiding KNX

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?