Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

9 months 2 weeks geleden

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

Ben Moors

“Offset drukken is echt een ambacht. Toen ik achttien jaar geleden in die sector mijn carrière begon, lagen er voor mij veel interessante uitdagingen in. Ik kreeg het drukken steeds beter in de vingers en deed het met enorm veel plezier. Maar hoe langer ik het deed, hoe kleiner ook de uitdagingen werden. Tot ik op een punt kwam dat die uitdaging helemaal wegviel. Ik begon me te vervelen”, vertelt Ben.

Hij besloot de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL te gaan volgen. Drie jaar lang bezocht hij één avond per week de innovatieve T2-campus in Genk.

“Vanaf de allereerste les wist ik: deze kant wil ik uit. Ik heb dan ook elke opdracht heel serieus genomen en ben altijd een stapje verder gegaan. Docent Dries Vandecruys wist mij enorm te inspireren. Aan hem kon ik altijd extra info vragen. Hij vertelde me welke boeken ik het best kon lezen of welke podcasts interessant en bruikbaar waren. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mijn plan kon trekken met bepaalde tekenprogramma’s en inzicht kreeg in de productieprocessen, maar ik denk dat ik er pas echt ben geraakt door me ook buiten de opleiding voor dit nieuwe vak in te zetten – steeds met die carrièreswitch in het achterhoofd.”

“Vanaf de allereerste les 3D print productdesigner wist ik: deze kant wil ik uit.”

En die carrièreswitch kwam er, want één jaar na zijn opleiding kon Ben als 3D-tekenaar aan de slag in een orthopedisch bedrijf. Daar tekent hij nu steunzolen en supplementen voor orthopedische schoenen.

Ook in zijn vrije tijd is Ben met 3D-printen bezig. Zo ontwierp hij voor een designwedstrijd van een Scandinavisch label een paraplu-plantenbak, maakte hij op basis van een 3D-print een wallpiece voor kunstenaar Ben Peeters en printte hij in opdracht van kunstenaarscollectief Haute Cuisine miniatuurversies van sculpturen uit het Amsterdams lichtfestival.

Dat Ben intussen helemaal thuis is in de wereld van 3D-printen, bewijst ook zijn tijdelijke rol als docent bij SyntraPXL. Toen Dries Vandecruys vorig jaar op vaderschapsverlof ging, heeft Ben hem zes weken vervangen.

“Een hele eer en een fijne uitdaging”, vervolgt Ben. “Ik vond het superleuk om te doen. Dries is een heel intelligent persoon, dus ik had grote schoenen te vullen. Maar het was een geweldige ervaring! Dries en ik horen elkaar nog regelmatig en ik kan met mijn vragen of projecten steeds bij hem terecht. Ik kan echt stellen dat ik mede dankzij hem aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven ben kunnen beginnen.”

Bens 3D-projecten

ben moors sonde

Als eindwerk ontwierp Ben een oplossing voor de toevoer van sondevoeding bij mobiele kinderen. Zij dragen hun sondevoeding mee in een rugzakje, waarbij de toevoer vaak verstopt raakt.

ben moors ben peeters

De wallpiece op basis van een 3D-print voor kunstenaar Ben Peeters.

paraplu plantenbak ben moors

De paraplu-plantenbak die Ben ontwierp voor een designwedstrijd van een Scandinavisch label.

ben moors haute cuisine

In opdracht van kunstenaarscollectief Haute Cuisine 3D-printte Ben miniatuurversies van sculpturen uit het Amsterdams lichtfestival.

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Kort lontje? 3 tips van SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck om frustraties om te zetten in verbinding.

Herken je het gevoel dat mensen om je heen steeds sneller gefrustreerd raken? Van werk en verkeer tot familie-etentjes, het lijkt wel of we allemaal een wat korter lontje hebben. In haar nieuwste boek Kort lontje, dat ze samen met co-auteur Annick Jehaes schreef, laat SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck zien dat conflicten niet per se “gedoe” hoeven te zijn.

Artikel

“Ik wilde vroeger modeontwerpster of prinses worden. Eén van de twee is gelukt”

Julie De Loenen heeft een neus voor mode. Na haar studies voor leerkracht volgde ze bij SyntraPXL de opleiding modeontwerper, waar ze een grote liefde voor upcycling ontdekte. Intussen maakt ze de mooiste stuks uit tafellakens of oude kleren. Volgens Julie is kleding hergebruiken trouwens iets wat we allemaal kunnen leren. Stof tot nadenken!

microsoft
Artikel

Microsoft-certificaten? Daarvoor moet je bij SyntraPXL zijn!

SyntraPXL staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen, van pottenbakker tot software developer of accountant. Maar wist je dat je bij ons ook Microsoft-trainingen kan volgen? Het Diepenbeekse bedrijf Lipa deed het en kan nu met een pracht van een Microsoft-certificaat pronken.