Campus Pelt schakelt een versnelling hoger met een Noord-Limburgs 'leerecosysteem'

1 day 4 hours geleden

Op dinsdag 17 september 2024 werd op de campus van SyntraPXL in Pelt het leerecosysteem 'HOW! Hennig op Weg' gelanceerd. Dit project, een samenwerking tussen Welzijnsregio Noord-Limburg, VDAB, SyntraPXL en de gemeente Pelt, heeft als doel een regio van levenslang leren te creëren. Het is de bedoeling dat de inwoners uit acht Noord-Limburgse gemeenten de kans krijgen om hun passie en vaardigheden te ontdekken tijdens gevarieerde leerinitiatieven. De SyntraPXL-campus in Pelt werpt zich dus op als centrale ontmoetingsplaats voor mensen met leergoesting in Noord-Limburg.

CEO Dirk Vanstipelen sleutelt aan een fiets

De campus in Pelt zet zich dus nog meer op de kaart bij lerend Limburg. Hennig op Weg (HOW) zal mensen samenbrengen, biedt vernieuwende opleidingen aan en stimuleert een leercultuur in de regio. Burgemeester Dennis Fransen benadrukt het belang van sociale activering en begeleiding richting werkgelegenheid. "Digitalisering, reparatietechnieken en zorg worden steeds belangrijker, en Pelt is klaar om die uitdagingen aan te gaan," zegt hij.

Het project gaat zelfs nog een stap verder: met een forse investering van bijna 5 miljoen euro wordt er tegen 2027 een tweede gebouw bijgezet om nog meer ruimte te bieden voor leren en groei.

Een van de speerpunten van de campus is het Fietslab, waar cursisten alles leren over fietstechnieken en reparatie, en waar samenwerking met lokale initiatieven zoals De Biehal centraal staat. Het Fietslab biedt daarnaast ondersteuning aan het project Free Wheely, dat fietsen beschikbaar stelt aan mensen die zich (nog) geen eigen fiets kunnen veroorloven.

Wil je zelf de campus van SyntraPXL in Pelt ontdekken? Kom zeker eens langs of volg het inspirerende initiatief 'HOW! Hennig op Weg' op de voet. Samen bouwen we aan een toekomst waarin leren centraal staat!

Meer weten? Hou onze socials in de gaten of kom gewoon eens langs op onze bruisende campus! Zeker als je van Noord-Limburg afkomstig bent.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Nieuws

Driekwart van de zelfstandigen vindt zich betere ondernemer na opleiding

Zelf beslissingen nemen, je eigen baas zijn, zelf je uren kunnen bepalen. Dat klinkt velen als muziek in de oren. Je eigen motivatie en hoe hard jij gebeten bent door de ondernemersmicrobe bepaalt vooral je succes, maar het is en blijft hard werken. Hoe hard? Dat weten ze bij opleidingsverstrekker SYNTRA Limburg.

Nieuws

Samen met vriendin fietswinkel overnemen

Fietsen zit hem in het bloed. Zijn broer Maarten is al jaren profwielrenner, z’n vriendin Jessie Daams ook. De 26-jarige Tim Wynants uit Helchteren reed zelf een aantal jaren mountainbike op professioneel niveau, bij de jongeren. Ook nu traint Tim nog meer dan 20 uur per week. “Ik zocht naar een opleiding die goed zou aansluiten bij mijn sport.

Nieuws

Peter Heleven start Singletrack Bikes in Hasselt

Het begon als een hobby, maar ondertussen is Peter Heleven een specialist inzake fietsen. Peter Heleven (48) is de eigenaar van de Hasseltse fietsenwinkel Singletrack Bikes, sinds april zijn voltijdse job.