Grafisch design of digitale media: iets voor jou?

1 week 3 days geleden

Geïnteresseerd in een opleiding in grafische en digitale media? Bij SyntraPXL heb je een heleboel interessante opties om uit te kiezen. Wij geven je een handig overzicht en vertellen je waarom een opleiding in deze sector sowieso een goed idee is.

grafisch design en digitale media

Een opleiding in grafische en digitale media is de laatste tijd erg in trek. Als grafische en digitale designer heb je immers de leuke taak om ideeën en informatie in een aantrekkelijk jasje te steken. De opleidingen van SyntraPXL leren je op een praktische manier met de nieuwste software en technologieën te werken zodat jij straks aan de slag kan in uiteenlopende sectoren, van marketing tot webdesign en animatie.

In het domein grafische en digitale media kan je een duidelijk onderscheid maken tussen fotografie, gaming en animatie en grafisch design. Voor elk van deze gebieden hebben we goed uitgeruste lokalen en ervaren docenten voorzien. Voor je het weet, ben jij de expert ter zake!

Fotografie

Digitale fotografie is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Nu we allemaal een smartphone hebben, is een foto in een flits gemaakt. Als jij hierin graag een stapje verder wil gaan en je foto’s een persoonlijke stijl wil geven, zijn de onderstaande opleidingen iets voor jou. Wist je trouwens dat onze fotostudio in de T2-campus tot de beste van het land behoort? 

Een diploma in digitale fotografie opent bovendien de deur naar diverse carrièremogelijkheden. Fotografen zijn nodig in een heleboel sectoren, zoals media, reclame, journalistiek, evenementen, en zelfs forensisch onderzoek. De vraag naar professionele fotografen blijft groeien met de opkomst van digitale marketing en sociale media, waar visuele content koning is. Als je eenmaal je diploma hebt, kan je ook zelfstandig aan de slag als freelancer, wat je de flexibiliteit geeft om je eigen projecten en klantennetwerk te ontwikkelen. 

Je volgt tijdens de fotografieopleidingen een volledige ontdekkingstocht naar de technische en creatieve aspecten van het professioneel fotograferen en het ontwikkelen van een eigen stijl. Een persoonlijke stijl die het uiteindelijk mogelijk maakt je fotografie te onderscheiden en klanten te winnen.

Dit zijn enkele van de fotografie-opleidingen die je bij SyntraPXL kan volgen:

 

 

Gaming en animatie

Ook in de gamingsector gaat het hard. Bij SyntraPXL kan je een volledig jaar voltijds games leren ontwikkelen om er daarna je beroep van te maken. Tijdens dat jaar bedenk je een game die je vervolgens alleen of samen met een aantal andere cursisten uitwerkt tot hij volledig speelklaar is.  Heb je al een job of overdag weinig tijd? Geen probleem, er zijn ook opleidingen die je ’s avonds kan volgen.

Ook hier zijn er uiteenlopende carrièremogelijkheden. De vraag naar getalenteerde professionals in deze sector blijft groeien, mede door de toenemende populariteit van videogames en animatiefilms. Je kan aan de slag in verschillende rollen, zoals game designer, animator, 3D-modellering specialist, of visual effects artist, in zowel grote studio's als kleinere, onafhankelijke bedrijven. 

Het bedrijf Metaphysic.ai van ex-cursist Chris Umé mocht bijvoorbeeld bijdragen aan de film Mad Max: Furiosa. Chris kon daarvoor rekenen op de hulp van andere ex-cursisten en docenten. Samen met Daniele Ciccone, Simon Deckers en Bert Dirkx pronkt hij op de aftiteling van de nieuwe Mad Max-film die nu in de cinema speelt. Een ongelofelijke prestatie als je de visuele effecten van de film al hebt kunnen zien.

Een greep uit het aanbod gaming en animatie bij SyntraPXL:

Grafisch design

Tijdens een opleiding grafisch design leer je alles over visuele communicatie. Je verdiept je in het gebruik van kleur en typografie en leert lay-outs en illustraties maken. Je krijgt de kans om te werken met geavanceerde programma’s als Adobe Indesign en Illustrator. Door een aantal uitdagende opdrachten ontwikkel je een mooi portfolio dat je klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. De opleiding stimuleert bovendien probleemoplossend denken, waardoor je niet alleen prachtige ontwerpen maakt, maar ook effectieve visuele oplossingen bedenkt. 

Grafisch ontwerpers zijn gewild in heel wat domeinen, waaronder marketing, reclame, uitgeverijen, webdesign en entertainment. De constante vraag naar visuele content, vooral met de opkomst van digitale media, zorgt ervoor dat je kansen op werk breed en divers zijn. Freelance aan de slag gaan behoort zeker tot de opties. Gelukkig krijg je tijdens veel van onze opleidingen ook les in ondernemerschap. Daar leer je onder meer over personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop en opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële businessidee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Veel van deze opleidingen bevatten een stageperiode. Ideaal om wat ervaring in het werkveld op te doen. Je kan zo meteen je skills aanscherpen en je eerste stappen naar een loopbaan als grafisch designer zetten.

Hieronder vind je een paar van de opleidingen in grafisch design bij SyntraPXL:

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Ronny Voortmans
Artikel

'Wat is de populairste snack?' en 9 andere vragen aan frietexpert Ronny Voortmans

Ben jij een van die Belgen die wekelijks drie frituren voorbijrijdt om naar zijn eigen favoriete frituur te gaan? Dan ben je vast benieuwd naar het interview met Ronny ‘de frietjestovenaar’ Voortmans. Wij stelden hem tien vragen over onze nationale trots: de friet!

volwassenonderwijs
Artikel

5 redenen waarom volwassenonderwijs een goed idee is

Of je nu 18, 38 of 68 bent: studeren kan op elke leeftijd. Laat je vooral niet tegenhouden door een drukke job of tijdrovend gezin, want het volwassenonderwijs speelt net daarop in. Wij geven je vijf redenen waarom je niet langer moet twijfelen om als volwassene een nieuwe opleiding te gaan volgen.

besparen doe je zo
Artikel

Enkele tips om een mooie korting te scoren of flink te besparen bij je opleiding!

We houden allemaal van een goede deal, zeker nu het leven duurder wordt. Daarom hebben we voor jou enkele tips om de beste prijs voor je opleiding te scoren. Wat dacht je van een cheque om jouw inschrijvingsgeld deels mee te betalen? Of betaald verlof als je les gaat volgen? Lees hieronder snel verder en ontdek hoe jij kan besparen op je opleiding. 

Ontdek de tips!