Hogeschool PXL en SYNTRA Limburg bundelen de krachten

3 years geleden

In Limburg slaan Hogeschool PXL en SYNTRA Limburg de handen in elkaar voor een unieke alliantie op gebied van opleiding en onderwijs. De fysieke campussen in Hasselt liggen al op een boogscheut van elkaar, maar nu zullen ze dus ook inhoudelijk sterk gaan samenwerken. Als pionier in Vlaanderen zetten ze samen grote stappen om volop in te zetten op toekomstgerichte werkkrachten en levenslang leren.

syntrapxl-pers

Twee organisaties met eenzelfde kerntaak: inzetten op levenslang leren. Het is onder andere dit doel dat deze Limburgse opleidingsverstrekkers samenbracht. Philippe Bijnens, voorzitter SYNTRA Limburg, bevestigt deze taak: “Het doel van deze strategische alliantie is het bundelen van de krachten rond levenslang leren, om zo samen het verschil te kunnen maken voor de regio.” Door recente ontwikkelingen op gebied van digitalisering, doorgedreven professionalisering en een stijgende vraag naar specialisatie op de werkvloer is er meer dan ooit nood om deze stap te zetten. Ook Gouverneur Jos Lantmeeters ziet een enorme winst voor Provincie Limburg: “Ik ben ervan overtuigd dat alle Limburgers hier wel bij varen. Levenslang leren is niet nieuw maar vandaag nog meer een noodzaak voor iedereen!”

Vlot schakelen tussen opleidingen

Naast de focus op levenslang leren, gaan de partners werken aan de afstemming van het aanbod en worden er samen nieuwe initiatieven opgestart. Frank Smeets, voorzitter PXL, is alvast overtuigd dat de samenwerking nieuwe kansen biedt voor alle studenten: “Het wederzijds afstemmen van de voltijdse dagopleidingen van SYNTRA Limburg en de graduaatsopleidingen van Hogeschool PXL bijvoorbeeld, zal het vlot schakelen tussen deze opleidingen vergemakkelijken.” De ondernemersdrive van beide partners zorgt voor een ongekende dynamiek waardoor ook nieuwe ideeën snel hun weg naar buiten zullen vinden. Zo zijn er al gezamenlijke trajecten in ontwikkeling binnen de drone-wereld, E-sports, facility management en vastgoed.

SyntraPXL

Dat deze alliantie menens is, blijkt uit de verdere stappen die SYNTRA Limburg zal zetten. “De samenwerking wordt gesymboliseerd in een nieuwe naam voor SYNTRA Limburg: SyntraPXL. Alle activiteiten die we vroeger onder SYNTRA Limburg organiseerden zullen we dus vanaf nu onder de SyntraPXL-vlag organiseren”, maakt Dirk Vanstipelen, directeur SYNTRA Limburg, duidelijk. En bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo dat vanaf nu gebruikt zal worden. 

Ben Lambrechts, directeur Hogeschool PXL, is trots dat deze samenwerking met nieuwe naam tot stand kwam: “Hogeschool PXL streeft naar maximale ontwikkelingskansen voor iedereen in onze regio door het maximaal kunnen behalen van onderwijskwalificaties op alle niveaus. We zijn er dan ook van overtuigd dat door deze samenwerking met Syntra, de professionele competenties van iedereen uit de doelgroep kunnen verhoogd worden via onder meer een afgestemd, geïntegreerd en verruimd aanbod levenslang leren.”

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
summerschool opleidingen
Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

moestuin opleiding
Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen