• Opleidingen
  • Praktische informatie
  • Over SyntraPXL
Onze campussen

Limburg zoekt ondernemerstalent

11 years 6 months geleden

Tot eind oktober kunnen jonge, ondernemende Limburgers zich inschrijven voor de wedstrijd [18-28], de wedstrijd die de beste Limburgse starter of Junior Entrepreneur tussen 18 en 28 jaar bekroont. De winnaar ontvangt, naast heel wat uren professionele begeleiding, 125.000 euro investeringskapitaal. Met deze wedstrijd zet JCI Limburg, samen met de Provincie Limburg en de stad Genk, alles in op het stimuleren en promoten van ondernemerschap bij jongeren.

ondernemen

Voor alle Limburgers tussen 18 en 28 jaar

Kandidaten moeten zich vóór 31 oktober 2013 inschrijven via de website www.18-28.be. Uit alle inzendingen selecteert JCI Limburg maximum achttien kandidaten. De zes Limburgse JCI-kernen nemen die kandidaten onder hun vleugels en stomen hen klaar om zo ver mogelijk in de wedstrijd te geraken. Iedereen die geboren is tussen 1985 en 1995, en die zijn bedrijf wil vestigen in Limburg of wiens bedrijf reeds gevestigd is in Limburg, kan zich kandidaat stellen voor deze unieke wedstrijd. Sommige kandidaten hebben misschien al enkele jaren geleden hun bedrijf opgericht, anderen spelen met een idee dat ze de volgende maanden willen concretiseren. De kandidaten kunnen sowieso rekenen op een intensieve begeleiding, starters hoeven dus zeker niet onder te doen voor ondernemers die al een tijdje bezig zijn.

De koe bij de horens vatten

In november vindt de realisatieronde plaats. Specialisten uit organisaties en bedrijven die al jaren meedraaien in de ondernemerswereld, geven de achttien kandidaten advies op maat. Dat kan juridisch of boekhoudkundig zijn, maar bijvoorbeeld ook marketinggewijs. Het is dan aan de kandidaten om met die adviezen aan de slag te gaan. Enkel een goed idee is nu niet meer voldoende, de kandidaten moeten de koe bij de horens vatten en hun onderneming opstarten.

Advies, netwerking en vorming

Aan het einde van de realisatieronde evalueren de specialisten alle projecten en bepalen ze welke zes kandidaten mogen doorstromen naar de beoordelingsronde. Deze loopt in december 2013 en januari 2014. Ook in deze ronde biedt JCI de kandidaten een breed netwerk, advies en vormingsmogelijkheden. Het is de laatste rechte lijn naar de finale pitch, waarbij de kandidaten zowel de Captains of Limburg als de andere juryleden moeten overtuigen waarom zij het investeringskapitaal van 125.000 euro verdienen.

Dat kapitaal komt deels van de LRM, deels van de vijf Captains of Limburg: Karine Valy (La Bottega), Eugène Alen (Belisol), Mathi Gijbels (Mathieu Gijbels), Louis Kemps (Ucare/Tobasco) en Jo Nelissen (ABN nv). Vijf markante Limburgse ondernemers die meteen gewonnen waren voor dit wedstrijdconcept en er met plezier hun schouders onder zetten. Niet alleen financieel, maar ook inhoudelijk.

Meer informatie en inschrijven: www.18-28.be en op Facebook.

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Verwenmomenten in Hogevijf: Een win-win ervaring voor bewoners én cursisten

In een zonnige zithoek van Hogevijf, een zorgcentrum in Hasselt, laat een bewoner haar handen ontspannen rusten in die van een beautycursist van SyntraPXL. Terwijl zachte handcrème wordt aangebracht, ontstaat er een spontaan gesprek. Het is een moment van aandacht en zorg, en die kleine gebaren maken een groot verschil.

Artikel

Goede VFX? Die is eigenlijk onzichtbaar!

Er is iets fascinerends aan een goed gemaakte film, tv-serie of game. Je zit op het puntje van je stoel, helemaal verzonken in het verhaal, zonder je bewust te zijn van de ongelooflijke hoeveelheid werk die nodig was om dat beeld op je scherm te krijgen. Dat is precies de kracht van goede VFX: de magie gebeurt recht voor je neus, maar je merkt het amper op.

Nieuws

Vrouwen met stoere beroepen

Meer en meer vrouwen kiezen voor een beroep dat lange tijd als typisch mannelijk werd gezien. Toch blijven er sectoren waarin vrouwen ondervertegenwoordigd zijn. Maar hoe is het dan om als vrouw in een typische ‘mannenjob’ te werken? Wij vroegen het aan Britt, Topanga en Abigail, drie cursisten Duaal Leren die elke dag hun mannetje staan in een stoere job.