Mathieu Gijbels stimuleert opleidingen

10 years 5 months geleden

Door  werknemers opleidingen te laten volgen bij SYNTRA, wil industriebouwer Mathieu Gijbels het niveau van het personeel en het bedrijf naar een hoger niveau tillen. “Steeds meer van onze mensen nemen zelf het initiatief om zich bij te scholen”, zegt Chantal Vanaken (47), personeelmanager voor de bedienden.

Mathieu Gijbels kocht bij SYNTRA onder meer al eender de opleidingen Siemens PLC – sturing en Leidinggeven en evaluatiegesprekken. Die laatste opleiding was voor bouwvakarbeiders. “Ons laatste project op bedrijfsniveau is de opfrissing van het Office 2010 – pakket”, zegt Chantal. “Acht groepjes van tien personen volgden lessen om op de hoogte te zijn van de laatste updates. Dat vonden wij noodzakelijk omdat niet iedereen de recentste versie kende. De lessen vonden hoofdzakelijk plaats op de SYNTRA – campus in Genk.”

Bredere blik

“De meeste opleidingen die we aanboden, waren taalcursussen. Omdat de talenkennis beter kon, volgden al onze bediende in 2010 een cursus Frans. Steeds meer werknemers stellen ook zelf de vraag of het bedrijf wil investeren in een bijkomende opleiding. Ze volgt de receptioniste nu haar tweede jaar Sales en Marketing. Ook twee arbeiders volgen nu een avondopleiding. Hiermee behalen ze een Cerga attest (een erkend attest/kwaliteitslabel voor aardgasinstallateur), en dat is winst voor de werkgever en de werknemer.” “Sommige opleidingen zijn niet rechtsreeks verbonden aan de functie die iemand uitvoert, maar kunnen een werknemer wel een bredere blik geven en polyvalenter maken. Dan twijfelen wij niet om die opleiding te betalen, want het is een meerwaarde voor de persoon in kwestie en het bedrijf. In hun opzicht is de samenwerking met SYNTRA erg belangrijk. 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Koeltechnieker
Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Nieuwe energie-regelgeving? Wij zijn er klaar voor!

SYNTRA Limburg campus Genk opent in januari 2017 het New Energy Labo. De opening van het labo komt net op tijd, want vanaf 2017 is er een nieuwe energie-regelgeving die invloed heeft op het bekomen van subsidies. Met het New Energy Labo geven we installateurs en techniekers nog meer mogelijkheden om mee te evolueren met de wetgeving en regelgeving binnen de energiesector.