Microsoft-certificaten? Daarvoor moet je bij SyntraPXL zijn!

2 days 17 hours geleden

SyntraPXL staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen, van pottenbakker tot software developer of accountant. Maar wist je dat je bij ons ook Microsoft-trainingen kan volgen? Het Diepenbeekse bedrijf Lipa deed het en kan nu met een pracht van een Microsoft-certificaat pronken.

microsoft

Het Limburgse bedrijf Lipa biedt IT-oplossingen op maat in heel wat verschillende sectoren. Denk maar aan een nieuw telefoonsysteem voor een dierenartspraktijk, een multifunctioneel platform voor een hotel of … hybride lokalen voor de SyntraPXL-campussen!

Inderdaad, alle schermen en infrastructuur in onze hoogtechnologische leslokalen hebben wij aan dit Diepenbeekse bedrijf te danken. En de samenwerking gaat nog verder dan dat. Toen een aantal systeem-netwerkbeheerders van Lipa een Microsoft-certificaat wilden behalen en daarvoor een gerichte training nodig hadden, klopten ze meteen aan bij het businessteam van SyntraPXL. 

Docent Dirk Grondelaers schoot uit de startblokken en gaf de vier ingenieurs met veel passie de opleiding MS-900. 

Dirk: “MS-900 is een basisopleiding rond de apps en services van MS 365. Elke app en service wordt toegelicht, we gaan in op security, privacy en compliance en verduidelijken wanneer je welke apps of services kan aanbevelen aan klanten en welke licentie dan nodig is. 

De vier cursisten kregen hun eerste les via Teams. De andere lessen gebeurden on site bij Lipa, wat voor een fijne interactie zorgde. Een heel toffe en gemotiveerde groep om aan les te geven!”

Toen de lessen er eenmaal op zaten, legden de vier cursisten met succes hun examen af, en dat is waar Eddy Debauve ten tonele verschijnt. Eddy is als ‘Microsoft Innovative Educator Expert’ (MIEE) immers dé link tussen SyntraPXL en Microsoft en de enige die Microsoft-certificaten mag uitreiken.

Eddy: “Na de opleiding van Dirk gaf ik zelf ook nog een aantal sessies. Er was daarbij steeds ruimte voor vragen en extra begeleiding. Dat iedereen geslaagd was voor het examen, stemt me bijzonder gelukkig. Een Microsoft-certificaat is een mooie troef op je cv en een grote plus voor een bedrijf als Lipa.”

Iets wat de cursisten van Lipa kunnen beamen.

Joris Machiels, systeem-netwerkbeheerder bij Lipa: “Samengevat kijk ik positief terug op de samenwerking. Als je dagdagelijks met de M365-producten bezig bent, is de opleiding eerder een herhaling van wat al grotendeels is gekend. Het certificaat is dus een mooie erkenning van Microsoft dat ik effectief over de juiste kennis beschik. Daarnaast is het ook een leuke extra voor Lipa ICT om aan de nodige voorwaarden als officieel Microsoft-ondersteuner te voldoen. Een win-win dus.

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Talent campus Pelt
Nieuws

SyntraPXL stelt nieuwe 'Talent campus' voor in Pelt.

Vanochtend werd met veel enthousiasme de nieuwe Talent Campus in Pelt voorgesteld door burgemeester Dennis Fransen, schepen Raf Drieskens en Dirk Vanstipelen van SyntraPXL. Deze gloednieuwe campus zal een sleutelrol gaan spelen in de ontwikkeling van talent in Noord-Limburg en vormt een prachtige samenwerking tussen opleiding, economie, welzijn en inclusiviteit.

Artikel

Van boomstam tot champagnevat: Kuipers aan het werk in Frankrijk

In de opleiding Kuiper bij SyntraPXL draait alles om vakmanschap en praktijkervaring. Onze cursisten leren niet alleen hoe ze vaten moeten maken, maar ontdekken ook de rijke geschiedenis en technieken die achter dit eeuwenoude ambacht schuilen. Onlangs kregen ze de kans om dat van dichtbij te zien tijdens een inspirerend studiebezoek aan Tonnellerie de Champagne Ardenne in Hermonville, Frankrijk.

Michel Geerinck
Artikel

In het wiel van Michel Geerinck

Wie bij SyntraPXL de opleiding wielerverzorger volgt, krijgt les van expert Michel Geerinck. Deze topsporttrainer heeft niet alleen bakken ervaring, maar baat ook zijn eigen sportcenter uit en is de huidige coach van niemand minder dan Jasper Stuyven. Tijd voor een kort interview!