Programmeren kan je leren

1 year 4 months geleden

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

programmeren

Wie wil programmeren moet een programmeertaal leren. Maar… er bestaat niet één programmeertaal. Er zijn er véél, elk met specifieke kenmerken en toepassingsgebieden. Wij geven een overzicht van de drie populairste talen én bieden een handig alternatief voor wie iets minder tijd ter beschikking heeft.

Welke programmeertalen bestaan er?

1. Java

Wie ‘Java developer’ intypt in de vacaturebank van VDAB, krijgt maar liefst 568 resultaten. Niet gek als je weet dat Java voor veel bedrijven het favoriete ontwikkelingsplatform blijft. Java is een objectgeoriënteerde, platformonafhankelijke programmeertaal. Dat wil zeggen dat het op elke computer functioneert, ongeacht het besturingssysteem (Mac, Windows, etc.). Het wordt veel toegepast in websites (middels een Java-plug-in), computerspellen, mobiele telefoons en servers.

Zie jij dit helemaal zitten? Dan is de tweejarige opleiding Java-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

2. C#

C# is een van de meest gebruikte commerciële programmeertalen, ontwikkeld door Microsoft. Het is objectgeoriënteerd en heeft sterke overeenkomsten met Java. C# wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van software voor Windows-platforms, inclusief desktop-, web- en mobiele applicaties. Wie weg weet in de wereld van C# kan bovendien vrij makkelijk de overstap maken naar C en C++.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is de tweejarige opleiding C#-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

3. Python

Python staat als programmeertaal vooral bekend om zijn eenvoud en leesbaarheid. Het gemakkelijk te leren en te gebruiken door mensen met weinig of geen programmeerkennis. Python is gratis, kan worden gebruikt op bijna elk platform en heeft heel wat soorten bibliotheken en gegevensbestanden. Hierdoor, en door het oneindig grote aantal toepassingsmogelijkheden, is Python uitgegroeid tot één van de meest gebruikte programmeertalen voor onder meer webontwikkeling, data-analyse en automatiseringstaken.

Is dit jouw cup of tea? Dan is de tweejarige opleiding Python-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

Weet je niet goed welke taal te kiezen?

Sneller en eenvoudiger: low-code

De opleidingen C#-developer, Java-developer en Python-developer duren twee jaar. Vind jij dat te lang, en zie je het ook niet echt zitten om je in die ingewikkelde codes te verdiepen? Dan hebben we een goed alternatief voor jou: low-code.

Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Deze doelgerichte opleiding duurt één jaar en gaat door op de T2-campus in Genk. Merk je na dit jaar dat je nog veel meer wil leren, dan kan je je verder specialiseren in C#-developer, Java-developer of Python-developer.

Schrijf je in voor de opleiding low-code developer

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Kort lontje? 3 tips van SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck om frustraties om te zetten in verbinding.

Herken je het gevoel dat mensen om je heen steeds sneller gefrustreerd raken? Van werk en verkeer tot familie-etentjes, het lijkt wel of we allemaal een wat korter lontje hebben. In haar nieuwste boek Kort lontje, dat ze samen met co-auteur Annick Jehaes schreef, laat SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck zien dat conflicten niet per se “gedoe” hoeven te zijn.

Artikel

“Ik wilde vroeger modeontwerpster of prinses worden. Eén van de twee is gelukt”

Julie De Loenen heeft een neus voor mode. Na haar studies voor leerkracht volgde ze bij SyntraPXL de opleiding modeontwerper, waar ze een grote liefde voor upcycling ontdekte. Intussen maakt ze de mooiste stuks uit tafellakens of oude kleren. Volgens Julie is kleding hergebruiken trouwens iets wat we allemaal kunnen leren. Stof tot nadenken!

microsoft
Artikel

Microsoft-certificaten? Daarvoor moet je bij SyntraPXL zijn!

SyntraPXL staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen, van pottenbakker tot software developer of accountant. Maar wist je dat je bij ons ook Microsoft-trainingen kan volgen? Het Diepenbeekse bedrijf Lipa deed het en kan nu met een pracht van een Microsoft-certificaat pronken.