T2-campus opent gloednieuw e-mobility lab

4 years 1 month geleden

T2-campus pakt, samen met SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor, deze maand uit met een splinternieuw micro e-mobility lab. Dankzij een samenwerking met Shimano Benelux en een duidelijke focus op technologie kwam dit state-of-the-art lab tot stand. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park zet zo in op één van de meest duurzame ontwikkelingen van nu én de toekomst en boort daarmee een nichemarkt in België aan. SYNTRA-cursisten kunnen voor het eerst proeven van dit lab in november tijdens de opleiding 'Technicus elektrische steps, fietsen en scooters'

Opening mircro e-mobility lab

Partnership en innovatie

Het state-of-the art micro e-moblity lab biedt tal van mogelijkheden voor opleidingen omtrent diverse licht elektrische voertuigen, zoals de e-step, e-bike of e-scooter. Het lab zal dan ook gebruikt worden voor verschillende opleidingstrajecten van SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor. Ook externe organisaties kunnen terecht in deze gloednieuwe ruimte. Geïnteresseerde bedrijven krijgen namelijk de mogelijkheid om de moderne apparatuur in te schakelen voor trainingsdoeleinden van zowel lange als korte duur. Jan Rombouts, Chief Innovation Officer van T2-campus: “Met de ontwikkeling van het e-mobility lab spelen we proactief in op de steeds toenemende vraag naar vaktechnici binnen deze revolutionaire markt."

De doorgedreven samenwerking met Shimano Benelux – toeleverancier van kwalitatieve fietsonderdelen – is alvast een mooi voorbeeld van hoe T2-campus en het bedrijfsleven de handen in elkaar slaan. Shimano Benelux speelde immers een grote rol bij de totstandkoming van het e-mobility lab en zal er op structurele basis merkgebonden opleidingen voor de Belgische markt organiseren. Lieven Bisschop, Country Manager van Shimano Benelux: “De opkomst van e-bikes maakt dat de nood aan technisch geschoold personeel in de werkplaats hoger is dan ooit tevoren. Via het T2-trainingcenter beogen we niet alleen de technische kennis van retailers uit de fietsindustrie aanzienlijk op te schroeven om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen, maar willen we tegelijkertijd ook nieuwe en jonge mensen enthousiasmeren voor onze bloeiende industrie.”

De opkomst van e-bikes maakt dat de nood aan technisch geschoold personeel in de werkplaats hoger is dan ooit tevoren

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters kijkt alvast fier naar Limburg en T2-campus als koplopers in innovatie en opleidingen: “Er is in Vlaanderen een groeiende populariteit van e-mobility, maar ook de deeleconomie blijft aan belangrijkheid winnen. Deelauto’s, -fietsen, -steps of –scooters… We zullen ze steeds vaker in het straatbeeld zien. Om dit te faciliteren zetten we vanuit Vlaanderen – in samenwerking met lokale besturen – komende jaren sterk in op combimobiliteit en goed ontsloten mobiliteitsknooppunten, waar de pendelaar vlot kan schakelen tussen verschillende vervoersmiddelen. Dergelijke modal shift vraagt gespecialiseerde technici, waar T2-campus alvast proactief op inspeelt.”

Opleiding in micro e-mobility

Wie niet kan wachten om het e-mobility lab te ontdekken kan zich alvast inschrijven voor de opleiding ‘Technicus elektrische steps, fietsen en scooters’ bij SYNTRA Limburg. Startende in november 2020 worden cursisten via dit traject opgeleid om elektrisch aangedreven tweewielers te onderhouden en te herstellen.

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Kort lontje? 3 tips van SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck om frustraties om te zetten in verbinding.

Herken je het gevoel dat mensen om je heen steeds sneller gefrustreerd raken? Van werk en verkeer tot familie-etentjes, het lijkt wel of we allemaal een wat korter lontje hebben. In haar nieuwste boek Kort lontje, dat ze samen met co-auteur Annick Jehaes schreef, laat SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck zien dat conflicten niet per se “gedoe” hoeven te zijn.

Artikel

“Ik wilde vroeger modeontwerpster of prinses worden. Eén van de twee is gelukt”

Julie De Loenen heeft een neus voor mode. Na haar studies voor leerkracht volgde ze bij SyntraPXL de opleiding modeontwerper, waar ze een grote liefde voor upcycling ontdekte. Intussen maakt ze de mooiste stuks uit tafellakens of oude kleren. Volgens Julie is kleding hergebruiken trouwens iets wat we allemaal kunnen leren. Stof tot nadenken!

microsoft
Artikel

Microsoft-certificaten? Daarvoor moet je bij SyntraPXL zijn!

SyntraPXL staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen, van pottenbakker tot software developer of accountant. Maar wist je dat je bij ons ook Microsoft-trainingen kan volgen? Het Diepenbeekse bedrijf Lipa deed het en kan nu met een pracht van een Microsoft-certificaat pronken.