Pensen en balkenbrij

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Pensen en balkenbrij

Pensen en balkenbrij zijn traditionele gerechten uit de Belgische en Nederlandse keuken. Zij worden vaak geassocieerd met de herfst- en wintermaanden. Tijdens deze korte opleiding ontrafel je alle geheimen van het maken van deze typische streekgerechten.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Onze klanten geven ons »

In detail

Pensen - ook wel gekend als bloedworst - zijn worsten gemaakt van varkensbloed, spek, ui en kruiden. Zij worden meestal in plakjes geserveerd, gebakken of gekookt.

Balkenbrij wordt dan weer gemaakt van varkensvlees, boekweitmeel, kruiden en specerijen. Hij wordt meestal in plakjes gesneden en knapperig gebakken met een zachte kern.

Beide gerechten zijn van oudsher populair omdat ze heel voedzaam zijn en gemaakt worden van goedkope ingrediënten. Pensen en balkenbrij zijn een populaire keuze voor een stevige herfst- of wintermaaltijd en worden vaak geserveerd met aardappelen en appelmoes. Hoewel deze gerechten minder op de menukaart staan in de moderne tijd, worden ze nog altijd door veel fijnproevers gewaardeerd om hun rijke smaak en geschiedenis.

Iedere (toekomstige) voedingsprofessional die zelf pensen en/of balkenbrij wil maken.

Lesavond 1: Pensen

Lesavond 2: Balkenbrij

 

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.

davy