Pensen en balkenbrij
Pensen en balkenbrij
Startdatum(s) Deze opleiding op maat van jouw bedrijf?
In detail
Pensen - ook wel gekend als bloedworst - zijn worsten gemaakt van varkensbloed, spek, ui en kruiden. Zij worden meestal in plakjes geserveerd, gebakken of gekookt.
Balkenbrij wordt dan weer gemaakt van varkensvlees, boekweitmeel, kruiden en specerijen. Hij wordt meestal in plakjes gesneden en knapperig gebakken met een zachte kern.
Beide gerechten zijn van oudsher populair omdat ze heel voedzaam zijn en gemaakt worden van goedkope ingrediënten. Pensen en balkenbrij zijn een populaire keuze voor een stevige herfst- of wintermaaltijd en worden vaak geserveerd met aardappelen en appelmoes. Hoewel deze gerechten minder op de menukaart staan in de moderne tijd, worden ze nog altijd door veel fijnproevers gewaardeerd om hun rijke smaak en geschiedenis.
Iedere (toekomstige) voedingsprofessional die zelf pensen en/of balkenbrij wil maken.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?Lesavond 1: Pensen
Lesavond 2: Balkenbrij
Lesavond 3: Er wordt klassikaal afgesproken wat er op les 3 bereid wordt
Samenstelling prijs
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.