Renovatiemasterplan: tips & tricks voor de makelaar

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Renovatiemasterplan: tips & tricks voor de makelaar

Wie als makelaar een woning verkoopt met een energielabel E of lager is verplicht om de kopers te informeren dat die woning binnen de vijf jaar op energetisch vlak dient worden opgewaardeerd tot minstens een label D.  
Omdat de meeste kopers geen echte (ver)bouwprofessionals zijn, liggen hier opportuniteiten voor de makelaar die net een stapje verder durft gaan.
Docente Emma Vandersmissen, energiedeskundige én tevens zaakvoerder van Reno-Co legt je precies uit hoe je kopers professioneel kan informeren over het opmaken van een renovatiemasterplan.  
Schrijf snel in want de tijd die je nu investeert krijg je in veelvoud terug van jouw klanten.

Het B.I.V. erkent deze opleiding voor 3 uur verplichte permanente vorming.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Beginner
Onze klanten geven ons »

In detail

Een renovatiemasterplan is dé manier om bij de start van je verbouwingen je eigen plan van aanpak te hebben. Elke woning is uniek, dus ook jouw renovatiemasterplan want die is op maat van jouw woning.
Op basis van de huidige staat van de woning én jouw eigen wensen wordt een meerjarenplan opgesteld. Zowel de energiezuinige als de esthetische aspecten komen aan bod waarbij je een specifiek doel vooropstelt, nl. het betrekken van je eigen woning. Dankzij een goed onderbouwd renovatiemasterplan worden inefficiënte renovaties vermeden, zoals het vervangen van de ramen zonder rekening te houden met toekomstige gevelisolatie of een nieuwe badkamer zonder eerst na te denken hoe je die lekker warm krijgt- nu en in de toekomst.
Sommige werken stel je beter uit, andere plan je maar beter in, omdat die op termijn meer zouden gaan kosten.   
Een goed doordacht renovatiemasterplan helpt je om de verschillende werken te spreiden op een meerjarenplan, waarbij ook de kosten gespreid worden in de tijd. Een onmisbaar instrument.
Docente Emma Vandersmissen is naast energiedeskundige ook zaakvoerder van Reno-Co legt je precies uit hoe je zelf een renovatiemasterplan kan opmaken. 
Vanuit haar eigen ervaringen en expertise- dus verwacht geen theoretische uiteenzetting.

TIP: Je kan zo’n plan ook al opmaken bij de eventuele verkoop van de woning,  zo krijgt de koper een beter beeld van wat hem/haar te wachten staat, zowel op vlak van planning als budget. 

 

 

 

Vastgoedprofessionals - vastgoedmakelaars die hun cliënteel professioneel willen adviseren

3 boeiende sessies op 3 avonden: 

SESSIE 1. WONINGANALYSE 

De eerste stap is een nauwkeurige analyse van de te renoveren woning.  Aan de hand van een realistische simulatie leer je nagaan welke aanpassingen nodig zijn bijvoorbeeld om te voldoen aan de energiedoelstellingen van 2050. 

SESSIE 2. KEYSTONES

Na analyse van de woning worden de stappen bepaald om de woning energiezuiniger te maken, of andere ingrepen die je wenst uit voeren.  Of de ingrepen die je verplicht bent uit te voeren in kader van de renovatieverplichtingen.

SESSIE 3. TIME = MONEY

Na de budgettaire toetsing leer je vervolgens hoe een werfplanning en opvolging in elkaar steekt.  Je leert ook hoe je een correcte afweging maakt tussen de energiescore, het behaalde rendement, het comfort in de woning en het budget.
Het Masterplan zal er voor zorgen dat uw woning na renovatie gereed is voor de toekomst.  Op die manier zal de woning volledig aan jouw specifieke eisen en wensen voldoen rekening houdende met het beschikbare budget en timing. 

 

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.