Van potjesvlees tot kipkap
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
In de slagerij worden gelatinebereidingen vaak gebruikt om vleesgerechten een unieke smaak en textuur te geven. Gelatine bindt en stabiliseert terrines en andere gerechten.
Het gebruik van gelatine in de slagerij vereist precisie en vakmanschap. De juiste temperatuur en verhoudingen zijn immers van cruciaal belang voor het bereiken van de gewenste textuur en consistentie. Het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het bereiden van gelatine, een verkeerde dosering of bereidingstijd kan het eindresultaat om zeep helpen.
Bij de slagerij vind je een ruim assortiment aan gelatinebereidingen, complexe vleesgerechten met verschillende soorten vlees, kruiden en groenten. Of je nu op zoek bent naar een smaakvolle kipkap voor een feestje of een hartige terrine voor een speciale gelegenheid, de slagerij heeft voor elk wat wils.
Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen (zie Algemene voorwaarden | SyntraPXL).
Elke (toekomstige) voedingsprofessional met interesse voor vleesbereidingen met gelatine als basis.
Handige links
Leuk om weten: wist je dat gelatine in veel (niet-voeding)sectoren wordt verwerkt?
In de medische sector kennen we de harde en zachte capsules voor geneesmiddelen en cosmetische producten (bv. badparels).
Je vindt gelatine in fotografische materialen zoals fotografische films en fotopapier (zilvergelatinedruk).
En wellicht nog meer verrassend heeft gelatine ook zijn toepassing gevonden in de synchroonzwemsport. De zwemmers gebruiken daar blijkbaar gelatine om de haren strak naar achter te houden tijdens de oefeningen. De gelatine wordt sterk geconcentreerd in de haren aangebracht. In het koude water lost de gelatine nauwelijks op, zodat de haren netjes in de plooi blijven liggen.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?De docent overlegt tijdens de eerste les met de cursisten welke bereidingen zij aan bod willen zien komen.
Prijssamenstelling per jaar of deel
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - KnelpuntberoepDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
- MO* € 119.01
- KO** € 104.13
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Kmo-portefeuille