Voltijdse dagopleiding Logistiek bediende
Voltijdse dagopleiding Logistiek bediende
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Als logistiek bediende heb je een boeiende en gevarieerde job. Je wordt betrokken bij het magazijn- en voorraadbeheer, de transportplanning, de magazijninrichting, de supply chain en het beheer van de interne en externe goederenstroom. Je gaat mee aan de slag met nieuwe projecten in logistiek en transport. Tijdens de opleiding kan je al deze dingen ook in de praktijk ervaren tijdens een stage van 240 uren. We plannen ook verschillende bedrijfsbezoeken.
Na het slagen voor de eindproeven kan je aan de slag als medewerker of als ondernemer in de wereld van de logistiek en/of het transport.
Deze opleiding is erkend door de VDAB. Ben je ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Van zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van de RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van de VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.
Ga dus eerst langs bij jouw VDAB trajectbegeleider of contacteer VDAB op het gratis nummer 0800/30 700 als je deze opleiding wil volgen. Meer informatie vind je hier: Logistiek bediende.
SyntraPXL is een duurzame organisatie. Wij drukken geen lesmateriaal af, maar de cursisten vinden alle cursusteksten en aanvullende documentatie op SyntraPXL-Teams.
Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten in je cursistenportaal. Hou er rekening mee dat wijzigingen in het lessenrooster kunnen gebeuren door onvoorziene omstandigheden.
Het is dus mogelijk dat een inhaalles gepland wordt op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.
Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.
Je wil professioneel aan de slag in de boeiende wereld van de logistiek en het transport van goederen.
- Je hebt een diploma HSO (ASO, TSO, KSO of BSO met specialisatiejaar).
- Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kan je een gemotiveerde aanvraag indienen (motivatiebrief, eventueel gekoppeld aan intakegesprek), waaruit blijkt dat je het instapniveau al op een andere manier hebt bereikt.
- Je beschikt over een eigen persoonlijke laptop voor het volgen van bepaalde lessen en het maken van verschillende opdrachten.
- Voor de start van de opleiding nodigen wij je uit voor een persoonlijk intakegesprek. Zo toetsen we samen af of de opleiding past bij jouw talenten en ambities en peilen we naar de algemene voorkennis. Indien nodig werken we een individueel begeleidingsplan uit.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?Programma logistiek bediende
Intake Logistiek assistent (1 uur)
Inleidende module transport en logistiek (25 uur)
Inleiding wegtransport van goederen (37 uur)
Transport management systeem (29 uur)
Documenten transport en logistiek (64 uur)
Ecologisch en circulair transport (24 uur)
Digital skills voor de Office Assistant: Word, Powerpoint, Excel en Outlook (52 uur)
Mondelinge en schriftelijke zakelijke communicatie (32 uur)
Basis zakelijk Frans (40 uur)
Basis zakelijk Engels (40 uur)
Doelgericht, efficiënt en flexibel werken als Office Assistant (28 uur)
Digitale trends en futureproof werken in de kantooromgeving (20 uur)
Organisatie transportopdrachten (57 uur)
Casus planning en opvolging goederenvervoer (8 uur) - bedrijfsbezoeken
Inleiding tot supply chain management (28 uur)
Voorraad en voorraadbeheer (SCM) (28 uur)
Inkoop (SCM) (32 uur)
Productie (SCM) (36 uur)
Distributie (SCM) (36 uur)
Retourlogistiek en logistieke processen (28 uur)
Projectmanagement (32 uur)
Bedrijfsbezoeken (12u)
Coaching en examenbegeleiding (16u)
EP Logistiek verantwoordelijke (1 uur)
- Ondernemerschap - 71u: gedurende enkele lesmomenten per week scherpen we je ondernemende vaardigheden aan. De lespakketten worden op maat van jouw opleiding samengesteld en bestaan o.a. uit personal branding, digitale marketing en financiële inzichten. Je neemt de modules zelfstandig door en onder begeleiding van je docent.
- Stage - 240u: de ideale kans om het werkveld te verkennen en in één klap praktijkervaring op te doen. Deze blokstage start in maart/april, zodat je de theoretische kennis meteen aan de praktijk kan toetsen. Je gaat vanaf dag 1 van de opleiding zelf op zoek naar een stageplaats. Dit is al een goede voorbereiding op een latere sollicitatie in de sector.
- Examens, opdrachten en bedrijfsbezoeken
Deze opleiding speelt zich niet alleen af op de campus, je zal de rol van een logistiek bediende ook ervaren aan de hand van bedrijfsbezoeken, de stage en gastcolleges.
Het slagen voor de verschillende examens geeft recht op de getuigschriften logistiek assistent en logistiek verantwoordelijke.
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - KnelpuntberoepDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Opleidingscheques
- Kmo-portefeuille