Koffiebrander - Uitbater van een koffiebar
Koffiebrander - Uitbater van een koffiebar
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Leer in 1 cursusjaar de knepen van het koffievak en beschik over de nodige beroepskennis en toegepaste bedrijfskunde om van je koffiezaak een waar succes te maken. Het doel van de opleiding is het zelfstandig kunnen runnen van een eigen espressobar of het kunnen runnen van een koffiebranderij.
Iedereen met ambities in de horeca sector, of personen die reeds werkzaam zijn in de horeca en zich willen verdiepen in koffie.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?Module Basis koffie (20u)
- Basis koffie
- Koffiegeschiedenis
- Continenten en landen waar koffie geteeld wordt
Module Koffiebranden (32u)
- Koffieproductie en distributie
- Koffiebranden
Barista basics (20u)
- Zetmethodes
- Espresso
- Invloed van ingrediënten op koffie
- Basistechnieken van melkbewerking
Uitbaten van een koffiebar (20u)
- Infrastructuur en uitrusting van de koffiebar
- Commercieel beleid
Enkele lessen gaan door op verplaatsing bij een professionele koffiebranderij te Beringen.
Eén van de lessen is een bedrijfsbezoek, mogelijk gaat dit overdag door.
Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.