Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Start 2 cook

Wil je leren koken als een pro? Neem een vliegende start in deze praktijkgerichte basisopleiding. 

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
Horeca
Leervorm
Campusleren
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Om in de keuken aan de slag te gaan en de heerlijkste gerechten op het bord te toveren begint alles met een goede basiskennis. Begin waar elke professionele chef is begonnen.

In deze opleiding krijg je een stevige fundering om je keuken skills verder uit te breiden. Je leert hoe je een keukenmes veilig en correct hanteert voor je snijtechniek, je leert de verschillende kooktechnieken en waarvoor je ze gebruik, en dit alles door simpele basisgerechtjes die je elke les bereid.

Na vijf lessen heb je voldoende skills om je kookkunsten verder uit te breiden in een of meerdere specialisaties zoals:

  • Koken met vis en schaaldieren
  • Tapas & Fingerfood
  • Botanisch koken
  • Sushi, Dragon eye & Poké bowl
  • Fermenteren
  • Vacuumgaren
  • Texturas
  • Low & Slow BBQ
  • Winter-BBQ

 

Iedereen die aan de slag wil in de keuken maar nog onvoldoende basiskennis bezit.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Hoe maak ik op de juiste manier soep ? Wat zit er in tartaarsaus ? Wat is blancheren of pocheren ? Wat bedoelen ze met brunoise of julienne ? Hoe maak ik een Bearnaise of een Sabayon ?

Op deze vragen is er altijd een antwoord en dat proberen we met deze lessen actief te doen. Een klassiek recept, een bepaalde snijtechniek of de beste manier om een moeilijk gerecht klaar te maken.

Om een recept tot een goed einde brengen kan men altijd terugvallen op de basis. Deze cursus kan dan ook op elk moment aangepast worden.

De filosofie is erg simpel: wie wil leren koken moet eerst de basis aanleren,
pas dan kan men er stevig tegenaan gaan.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.

davy