De weg naar geluk

10 months 1 week geleden

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

tvl

Sander ontwikkelt innovatieve batterijen

Sander is elektricien en werkt deels als zelfstandige. Als het contract van zijn vaste job afloopt, besluit hij zijn zelfstandige activiteit uit te breiden. Hij volgt de voltijdse opleiding cv en sanitair bij SyntraPXL. Hij wil zijn klanten een totaalpakket aanbieden, zodat hij alle voorzieningen in de huizenbouw kan doen. Sander is intussen goed op weg met zijn opleiding cv en sanitair. Hij doet mee aan de ondernemersdagen, waar hij het idee van een zandbatterij oppert. Hij ontwikkelt een prototype van de batterij en ontdekt dat die erg veel potentieel heeft.

Veerle zoekt en vindt een nieuwe uitdaging

Veerle heeft al heel haar leven een grote liefde voor taal en werkt als redacteur en zelfstandig vertaler. Maar dan krijgt ze de diagnose borstkanker en moet ze haar carrière noodgedwongen on hold zetten. Ze ondergaat de zware behandelingen en focust op genezen.

Veerles behandelingen zitten erop en ze is klaar om terug aan de slag te gaan. Ze solliciteert voor de job van content marketeer bij SyntraPXL. Het gesprek verloopt goed, en niet veel later krijgt ze positief nieuws. Ze mag starten en voelt zich al snel helemaal thuis in de organisatie.

Willy restaureert de oldtimer van zijn overleden zoon

Willy heeft een passie voor auto’s en motoren. Hij is al meer dan dertig jaar docent carrosserie en carrosserie voor oldtimers bij SyntraPXL. Als zijn zoon Jo plots overlijdt, besluit hij samen met een aantal cursisten Jo’s droom verder uit te werken: het opknappen van een oude Morris Minor.

Willy’s gerestaureerde auto is goedgekeurd en mag de baan op. Er blijken nog wat kleine gebreken te zijn, maar Willy en de cursisten steken hun hart en ziel in de verdere reparatie. Een tijdje later mag de oldtimer als ceremoniewagen bij een huwelijk fungeren, precies zoals Jo altijd gewild had.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

grafisch design en digitale media
Artikel

Grafisch design of digitale media: iets voor jou?

Geïnteresseerd in een opleiding in grafische en digitale media? Bij SyntraPXL heb je een heleboel interessante opties om uit te kiezen. Wij geven je een handig overzicht en vertellen je waarom een opleiding in deze sector sowieso een goed idee is.

besparen doe je zo
Artikel

Enkele tips om een mooie korting te scoren of flink te besparen bij je opleiding!

We houden allemaal van een goede deal, zeker nu het leven duurder wordt. Daarom hebben we voor jou enkele tips om de beste prijs voor je opleiding te scoren. Wat dacht je van een cheque om jouw inschrijvingsgeld deels mee te betalen? Of betaald verlof als je les gaat volgen? Lees hieronder snel verder en ontdek hoe jij kan besparen op je opleiding. 

Ontdek de tips!

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg.