Ready, set, go! Op naar een nieuw cursusjaar

1 month 2 weeks geleden

Ha, september. Onze favoriete maand. Nu onze campussen weer volstromen met nieuwe gezichten, hangt er immers een gezellige drukte en opwinding in de lucht. Van Indie game developer tot koeltechnieker: wij vroegen elf enthousiastelingen naar hun toekomstplannen.

nieuwe cursisten

“Ik hoop na deze opleiding meteen werk te vinden”

Zoë (21): “Vorig jaar heb ik film, tv en video gestudeerd bij LUCA. Ik vond het interessant, maar de filmprojecten deden me de das om. We werden daar heel vrij in gelaten, terwijl ik toch liever wat meer begeleiding heb. Mijn ouders wilden dat ik me nu zou focussen op werk, en dus heb ik een opleiding met grote werkzekerheid gekozen: full stack developer. Ik heb een enorme interesse in computers, dus met mijn enthousiasme zit het alvast helemaal goed!”

“Na chemie en marketing ga ik nu voor lasser”

Maino (19): “Na mijn middelbare school ben ik voor chemie gegaan aan de UCLL in Diepenbeek. Dat bleek iets te moeilijk voor me, en dus stapte ik over op marketing. Daar lag mijn interesse dan weer een stuk lager. Ik besloot dat ik liever met mijn handen werk, en heb me daarom ingeschreven voor MIG/MAG-lasser. Na dit jaar wil ik elektricien volgen, want die twee diploma’s samen lijken me een goede troef op de arbeidsmarkt.”

“Soms is het even zoeken voor je echt je passie vindt”

Nick (26): “Computerwetenschappen, IT en multimedia: ik heb acht jaar in Brussel gestudeerd en heel uiteenlopende opleidingen gevolgd. Multimedia lag me echt, maar door externe omstandigheden heb ik dat niet kunnen afmaken. Indie game developer is iets wat me al heel lang boeit, dus ik ben erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen.”

Arnaut (20): “Ik ben zelf een echte gamer en wil ook graag snappen wat daarachter zit. Eigenlijk is mijn plan om na dit jaar ook nog de driejarige bachelor game design bij LUCA te gaan volgen. Ik denk dat ik hier al heel wat voorkennis ga opdoen. Misschien kan ik wel een paar vrijstellingen in de wacht slepen.”

“Ik heb altijd als copywriter gewerkt, maar eigenlijk houd ik veel meer van het grafische”

Steven (37): “Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in beeld en drukwerk. Als kind maakte ik regelmatig zelf krantjes, over de Olympische Spelen bijvoorbeeld. Toch ging ik na het secundair onderwijs politieke wetenschappen studeren en startte ik daarna als copywriter. Nu ik 37 ben, voel ik dat een eventuele carrièreswitch niet meer te lang op zich kan laten wachten. Ik ga nu dus eindelijk voor mijn droom en start vandaag met de opleiding grafisch designer.”

“Wel vreemd, om na jaren in de bouw opeens weer in de les te zitten”

Thijs (36): “Na jarenlang als werfleider in de bouw te hebben gewerkt, ga ik nu voor de opleiding BIM bouwkundig tekenaar. Het zal even wennen zijn om weer in de les te zitten, maar het heeft ook veel voordelen. Ik kan mijn kinderen naar school brengen en ben ’s avonds op tijd weer thuis. Een heel verschil met de werkuren die ik gewoon was: in de bouw was een dag van 6u ’s ochtends tot 18u ’s avonds geen uitzondering. Ik kijk ernaar uit om me nu in het bouwkundig tekenen te verdiepen. De digitale ontwikkeling daarin gaat bijzonder hard.”

“Al sinds mijn vijfde ben ik verzot op computers”

Joren (18): “Ik ga voor de opleiding full stack developer. Niet gek, als je weet dat ik al sinds mijn vijfde verzot ben op alle schermen die ik maar te pakken kan krijgen. Het is mijn droom om na deze opleiding werk te vinden en verder te groeien. Zodra ik wat ervaring heb opgedaan, wil ik in het bedrijf van mijn vader aan de slag. Hij is tuinaannemer en ik zou het fijn vinden om voor zijn bedrijf zowel de backend als de frontend op te volgen. Precies wat ik hier hoop te leren, dus!”

“Vanbuiten blokken is niet m’n ding”

Jaimy (22): “Ik heb psychologie, communicatie en IT gestudeerd, maar telkens weer liep ik tegen hetzelfde probleem aan: studeren en vanbuiten blokken is gewoon niets voor mij. Op de werkvloer vond ik ook maar moeilijk m’n draai. Ik voelde heel hard dat je zonder diploma niet serieus wordt genomen. Gaandeweg ontdekte ik wel dat de IT-wereld me erg aansprak. Indie game developer lijkt me daarom een goede match. Het is een behapbare opleiding van één jaar, én je krijgt een diploma.”

“Als vrienden samen aan de opleiding koeltechnieker beginnen: zalig, toch?”

Iliano (20): “Met een opleiding BIM bouwkundig tekenaar én een eerste bachelor in de bouw leek het er de voorbije jaren op dat ik in de bouw aan de slag zou gaan. Toch heb ik nu de switch naar koeltechnieker gemaakt. Het is iets dat me altijd al aangesproken heeft. Ik heb veel zin om hierna een vaste job te zoeken. Het is genoeg geweest met het vakantiewerk (lacht).”

Wout (20): “Mijn vader is ook koeltechnieker. Ik heb het beroep dus al van heel dichtbij kunnen ervaren. HVAC op de hogeschool bleek niet m’n ding, en dus ga ik nu voor een jaaropleiding en daarna werken. Wie weet worden Iliano en ik wel collega’s.”

“Hopelijk brengt dit jaar nieuwe kansen met zich mee”

Selin (22): “Ik kom uit Bulgarije en heb daar technisch management gevolgd. Toen ik in België kwam wonen, wilde ik dolgraag voor architect gaan, maar de UHasselt accepteert enkel studenten die slagen voor de taaltest. Omdat ik niet geslaagd was maar wel heel graag kennis wil opdoen, heb ik bij SyntraPXL voor BIM bouwkundig tekenaar gekozen. Het is niet zo dat ik erop gebrand ben hierna terug voor architect te gaan. Integendeel, wie weet komen er dit jaar wel mooie opportuniteiten uit de bus.”

Laatste plaatsen!

Wil jij net als deze cursisten aan een opleiding beginnen?

De tijd dringt, maar je kunt dit jaar nog starten met een opleiding bij SyntraPXL! Van creatieve tot technische opleidingen, er zijn nog heel wat opties beschikbaar. Wacht niet te lang, want de laatste plaatsen vullen snel. Schrijf je vandaag nog in en vorm je toekomst samen met ons!

Ontdek alle opleidingen

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Kort lontje? 3 tips van SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck om frustraties om te zetten in verbinding.

Herken je het gevoel dat mensen om je heen steeds sneller gefrustreerd raken? Van werk en verkeer tot familie-etentjes, het lijkt wel of we allemaal een wat korter lontje hebben. In haar nieuwste boek Kort lontje, dat ze samen met co-auteur Annick Jehaes schreef, laat SyntraPXL-docent Karen Van den Broeck zien dat conflicten niet per se “gedoe” hoeven te zijn.

Artikel

“Ik wilde vroeger modeontwerpster of prinses worden. Eén van de twee is gelukt”

Julie De Loenen heeft een neus voor mode. Na haar studies voor leerkracht volgde ze bij SyntraPXL de opleiding modeontwerper, waar ze een grote liefde voor upcycling ontdekte. Intussen maakt ze de mooiste stuks uit tafellakens of oude kleren. Volgens Julie is kleding hergebruiken trouwens iets wat we allemaal kunnen leren. Stof tot nadenken!

microsoft
Artikel

Microsoft-certificaten? Daarvoor moet je bij SyntraPXL zijn!

SyntraPXL staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen, van pottenbakker tot software developer of accountant. Maar wist je dat je bij ons ook Microsoft-trainingen kan volgen? Het Diepenbeekse bedrijf Lipa deed het en kan nu met een pracht van een Microsoft-certificaat pronken.