Distillateur Nederland
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Complete basisopleiding tot distillateur: het proces, de grondstoffen, ...
Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden)
Personen die via deze opleiding professioneel bezig willen zijn met het complexe beroep van distilleren.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?“voor”bereiding stoken
Les 1: Inleiding: geschiedenis van het distilleren
Les 2: Basis chemie in functie van distilleren
Les 3: Grondstoffen: fruit, wijn en bijproducten, graan, anderen
Les 4: Verwerking van grondstoffen
Les 5: Gistsoorten en gisting. Hoe te beheersen?
Les 6: Maceratie: het geheim van aroma’s
Les 7: Werking alambic
Les 8: praktijk verwerken fruit
Les 9: Moduleproef
Stoken en rijping
Les 1: Stoken 1: techniek van het destilleren
Les 2: Stoken 2: techniek van het destilleren
Les 3: praktijk verwerking fruit
Les 4: Praktijk gisting
Les 5: Praktijk gisting
Les 6: Jenever 1: van korrel tot borrel
Les 7: Jenever 2: van korrel tot borrel
Les 8: praktijk voorstook
Les 9: praktijk fijnstook
Les 10: Praktijk kolom stoken
Les 11: Wijnbouw als basis – restverwerking
Les 12: Douane en accijnzen
Les 13: Brandy e.d.
Les 14: Rijping
Les 15: Hout
Les 16: Reduceren
Les 17: Praktijk reduceren en klaren
Les 18: Filteren en bottelen
Les 19: Praktijk filteren en bottelen
Les 20: Commercieel beleid
Les 21: Bedrijfsvoering
Les 22: Wetgeving
Les 23: Moduleproef theorie
Deze opleiding omvat 16 volledige dagen waarvan:
- 11 theoretische lesdagen (allen zaterdagen) op locatie Jenevermuseum Schiedam (Lange haven 74)
- 5 praktijk lesdagen in labo (allen zaterdagen) op locatie SYNTRA Hasselt (Trichterheideweg 7)
Prijssamenstelling per jaar of deel
Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.