“We hebben, net als de bakkers, nood aan gemotiveerde mensen die een goede basisvorming hebben. En met de gloednieuwe slagerij, uitgerust volgens de allermodernste normen, kunnen we in de gebouwen van SYNTRA Hasselt daar zeker ons steentje toe bijdragen. We beschikken er over de meest moderne infrastructuur, helemaal professioneel zoals dat vandaag ook in de praktijk hoort. Koude en warme keuken gescheiden, aparte kleedruimtes voor vrouwen en mannen, machines die het leven van de slager een pak vereenvoudigen, alles is er.“
“Daardoor kunnen we de fijne dingen van het beroep aanleren: het ambachtelijke krijgt absoluut voorrang. En seizoensgebonden werken. Barbecues, verwerken van wild, het maken van patés en worsten, fondue en gourmet, lekkere soepen, het passeert allemaal de revue. Wie de opleiding afwerkt heeft de perfecte basis. En dan kies je meteen, in het werkveld, welke richting je graag verder uit wil. Plezant, boeiend en vooral ondernemend!”