Restaurant Cucina di Gio opent na opleiding bij SYNTRA

10 years 8 months geleden

Giovanni Santoro (33) leerde thuis koken en deed ervaring op in zijn eigen taverne. Maar jij kreeg meer keukeninzicht bij SYNTRA. Hij behaalde daar het getuigschrift restauranthouder en maakt nu Italiaanse gerechten in zijn restaurant Cucina di Gio.

Sinds eind 2011 is Giovanni uitbater van het restaurant in Houthalen, waar hij samen met zijn echtgenoten Priscilla de leiding over heeft. “Voordat we met ons restaurant begonnen, baatte ik ruim zes jaar taverne Trianon uit in Genk. In die periode ging ik naar SYNTRA om mijn algemene kennis te verbreden.”

“De opleiding heeft mij absoluut dingen bijgebracht. Ik sta ondertussen vijf jaar als kok in de keuken, maar zonder officiële opleiding. Nu heb ik meer kennis. Zo leerde ik een zaal en boekhouding beheren en kreeg ik een bier- en wijncursus. Veel van die aspecten waren nieuw voor mij. Kortom, ik kijk positief terug op mijn periode bij SYNTRA.”

Njam!

“Het zijn drukke tijden, maar dat is een teken dat de zaak goed draait. Ik mag absoluut niet klagen. Mijn vrouw en ik proberen een zo goed mogelijke prijs- kwaliteitverhouding te brengen en dat weten de klanten te appreciëren.

Vier leveranciers bezorgen ons topwijnen. Onlangs kreeg ik het Njam! – Magazine een vermelding van Peppe Giacomazza. Hij zei dat Cucina di Gio tot zijn vijf lievelingrestaurants behoort. Dat doet plezier.”

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

stadsbrouwerij-brauw-opleiding-microbrauwer-syntra-pxl
Artikel

Stadsbrouwerij Brauw startte als pop-up maar is vandaag een blijver: “Pionieren zit de Genkenaar in het bloed”

Tijdens de opleiding Microbrouwerij van SyntraPXL leerden Joris Mentens (43) en Ward Strauwen (26) elkaar kennen en de professionele brouwersvonk sloeg over. Zo werd uiteindelijk hun eigen stadsbrouwerij in de Molenstraat geboren, waar ze hun eigen bieren zoals 'Keetje Trippel' produceren.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert.