Leerjongeren Louis Janssen krijgt carte blanche in de keuken

10 years 8 months geleden

Tegelijkertijd werken en leren, en zo je getuigschrift halen. Voor Louis Janssen (nu 19) was het leercontract van SYNTRA de perfecte oplossing. In je leertijd ontvang je elke maand een vergoeding voor je werk en al doende leer je het vak.

restaurant keuken

“Ik ben nooit de beste van de klas geweest, leren heeft me nooit zo geboeid. Maar toen ik hoorde van dit leercontract was ik meteen geïnteresseerd. Ik wilde kok worden en op deze manier heb ik nu – na drie jaar leertijd – mijn getuigschrift kunnen halen.” Louis is telg van een horecafamilie – ouders en broers, iedereen helpt mee in Het Oud Gerechtshof. De zaak van de Janssens is ondergebracht in een indrukwekkend gerestaureerd historisch pand in Oud-Rekem. “Ik ben eigenlijk de enige in de familie die een horeca-opleiding genoten heeft. Op papier lijken we misschien een onprofessioneel team, maar we gaan ervoor”, lacht Louis.

Risotto

Met zijn SYNTRA-achtergrond kan hij nu het eetcafé beheren, samen met vader Johan en moeder Lutgarde. “Ik sta in de keuken en krijg er carte blanche.” Tijdens zijn leertijd had Louis de kans om in enkele gerenommeerde keukens te werken: De Laurier in Maasmechelen en La Strada in Opgrimbie, bijvoorbeeld. Louis ontwikkelde een voorliefde voor de Italiaanse keuken - hij begon zelfs aan een Italiaanse taalcursus. Risotto en pasta zijn dan ook z’n favorieten. “In Het Oud Gerechtshof wil ik een eenvoudige keuken brengen, die lekker is en die rekening houdt met wat de klanten willen. De kaart is beperkt, want ik kies steeds de beste ingrediënten. Bij ons kan je genieten van bijzondere gerechten die je op weinig andere plaatsen kan proeven.”

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

stadsbrouwerij-brauw-opleiding-microbrauwer-syntra-pxl
Artikel

Stadsbrouwerij Brauw startte als pop-up maar is vandaag een blijver: “Pionieren zit de Genkenaar in het bloed”

Tijdens de opleiding Microbrouwerij van SyntraPXL leerden Joris Mentens (43) en Ward Strauwen (26) elkaar kennen en de professionele brouwersvonk sloeg over. Zo werd uiteindelijk hun eigen stadsbrouwerij in de Molenstraat geboren, waar ze hun eigen bieren zoals 'Keetje Trippel' produceren.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert.