Wouter neemt 2 bakkerijen over en gaat voor het ondernemerschap

10 years 8 months geleden

Genkenaar Wouter Schrijvers is niet makkelijk te pakken te krijgen. Hij zit met een bedrijf in volle groei en daardoor draait hij vaak werkdagen van 15 uur. Zware uren, allerminst 9 to 5. Wouter is namelijk bakker.

bakkerij

Wouter heeft twee bakkerijen overgenomen en gaat nu volledig voor het ondernemerschap. En dat na een carrière van 12 jaar als salesmanager in een totaal andere sector. “Drie jaar geleden begon ik aan een bakkersopleiding bij SYNTRAIk heb altijd wel een beetje gedroomd van mijn eigen zaak. Ik merkte ook dat ik iets anders wilde in het leven.” Toen de 37-jarige Wouter de kans kreeg een bakkerij over te nemen, ging hij ervoor. “De bakkerij bestond al 40 jaar. Veel goede dingen hebben we behouden, zoals het zwarte roggebrood, de ambachtelijke vlaaien, de traditionele speculaas met amandelen. Nu heet de zaak ‘Brood&Zoet Schrijvers’.

Intussen hebben we een tweede winkel overgenomen aan de Spoorwegstraat in Winterslag. Verder leveren we onze producten aan een aantal supermarkten en restaurants in Genk.” Door hard te werken, bloeit je zaak. Dat is Wouters levensmotto. In zijn vorige job kon hij opklimmen van toonzaalverkoper naar regioverantwoordelijke. Bij SYNTRA vond hij de nodige bagage voor zijn nieuwe vak. “De opleiding was praktijkgericht, met onder meer veel aandacht voor hygiënereglementering en veiligheid. Ik heb er veel van geleerd.”

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

stadsbrouwerij-brauw-opleiding-microbrauwer-syntra-pxl
Artikel

Stadsbrouwerij Brauw startte als pop-up maar is vandaag een blijver: “Pionieren zit de Genkenaar in het bloed”

Tijdens de opleiding Microbrouwerij van SyntraPXL leerden Joris Mentens (43) en Ward Strauwen (26) elkaar kennen en de professionele brouwersvonk sloeg over. Zo werd uiteindelijk hun eigen stadsbrouwerij in de Molenstraat geboren, waar ze hun eigen bieren zoals 'Keetje Trippel' produceren.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert.