In het wiel van Michel Geerinck

1 day 8 hours geleden

Wie bij SyntraPXL de opleiding wielerverzorger volgt, krijgt les van expert Michel Geerinck. Deze topsporttrainer heeft niet alleen bakken ervaring, maar baat ook zijn eigen sportcenter uit en is de huidige coach van niemand minder dan Jasper Stuyven. Tijd voor een kort interview!

Michel Geerinck 2
Dag Michel. Je bent trainer in het weg- en off-road wielrennen, trainer in triatlon en duatlon, topsporttrainer, talentcoach en docent én je hebt een eigen sportcenter … Hoe ben je in dit wereldje gerold?

Michel: “Rond mijn zestiende kreeg ik dankzij een vriend een grote interesse in wielrennen. Toen het tijd was om een studiekeuze te maken, ben ik voor leerkracht lichamelijke opvoeding gegaan. Daarbij koos ik voor de specialisaties inspanningsfysiologie, trainingsmethodiek en biomechanica. Die interesse zat er dus al vroeg in.

Ik begon in die tijd ook competitie te rijden in verschillende disciplines. Daar ben ik zo’n twintig jaar mee doorgegaan. Nu rijd ik enkel nog voor woon-werkverkeer of met mijn jongste zoon, maar ben ik dagelijks professioneel met andere wielrenners bezig.”

“De winst van Jasper Stuyven in Milaan-San Remo is een van de mooiste momenten uit mijn carrière”

Je begeleidt heel wat grote namen zoals Jasper Stuyven, Jasper De Buyst, Annemarie Worst en Alicia Franck. Ik kan me voorstellen dat dat voor mooie én spannende momenten zorgt?

“Absoluut. De  winst van Jasper Stuyven in Milaan-San Remo is een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Ik denk dat ik minstens zo blij was als Jasper zelf (lacht). Als coach leef je erg mee met de wielrenners die je begeleidt, niet alleen in de winst maar ook in gevaarlijke momenten zoals valpartijen. Een koers is dan ook vaak een rollercoaster aan emoties.”

Wat doe je het liefst binnen dit beroep?

“Ik hou me het liefst bezig met testen en trainen. Ik vind het heel fijn om te zien hoe een atleet een echte evolutie kan doormaken. 360 Sports, het expertisecentrum dat ik mee heb opgericht, is dan ook een droom die uitkomt. Het is soms verbazingwekkend hoe iemand opklimt in zijn eigen kunnen. Sporters met ambitie begeleiden en deel mogen uitmaken van hun succes is een hele mooie uitdaging.”

Wat is je rol binnen SyntraPXL? 

“Ik doceer verschillende vakken binnen de opleiding wielerverzorger: sportpsychologie en coaching, werkveld van de sportverzorger, groepsdynamica, … Het is de perfecte aanvulling op het testen en trainen. Ik vind het heel fijn om mijn kennis te delen, dat voelt als een meerwaarde voor alle partijen. De mensen aan wie ik lesgeef, zijn ook allemaal heel geboeid door dit vakgebied. Dat maakt elke les interessant en bijzonder. Het geeft me bovendien veel voldoening om onze studenten te zien groeien.”

Ook zin om wielerverzorger te worden?

In deze opleiding, ontwikkeld in samenwerking met Sport Vlaanderen/VTS en Cycling Vlaanderen, leer je alle facetten van het vak kennen. Onze topdocenten Bart Willockx en Michel Geerinck staan klaar om van jou een echte expert te maken. Je leert alles wat je moet weten over het team rond de wielrenner, begeleiding bij specifieke klachten en letsels, voedingsleer, gedragscodes en nog veel meer.

Schrijf je hier in

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

nieuwe cursisten
Artikel

Ready, set, go! Op naar een nieuw cursusjaar

Ha, september. Onze favoriete maand. Nu onze campussen weer volstromen met nieuwe gezichten, hangt er immers een gezellige drukte en opwinding in de lucht. Van Indie game developer tot koeltechnieker: wij vroegen elf enthousiastelingen naar hun toekomstplannen.

website veiligheid
Artikel

SyntraPXL.be volgens experts sneller en veiliger dan ooit

Heb je al ooit gehoord van 'bots'? Het zijn programma's die voor een groot deel van het internetverkeer zorgen. Sommige bots zijn onschuldig, maar andere kunnen wel degelijk schade veroorzaken. Toen de website van SyntraPXL onverklaarbaar traag werd, trok de IT-dienst aan de alarmbel. Het resultaat is een website die volgens experts sneller en veiliger is dan ooit.

Nieuws

40 populaire opleidingen krijgen een extra startdatum!

We hebben goed nieuws voor iedereen die zich nog wil inschrijven voor een opleiding: er zijn extra startdatums toegevoegd aan een aantal van onze meest gewilde opleidingen! Of je nu je carrière een boost wil geven of nieuwe vaardigheden wil ontwikkelen, het is zeker nog niet te laat om je in te schrijven voor deze cursussen.