Cider maken
Cider maken
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Waarom zelf cider Maken?
Boomgaard Terroir: Laat je inspireren door de unieke smaakprofielen van de lokale hoogstam appelsoorten die gedijen in de vruchtbare grond van Haspengouw, waardoor jouw cider een echte weerspiegeling wordt van de regio.
Ambachtelijke Verbinding: Ervaar de ambachtelijke connectie tussen de zorgvuldige selectie van appels rechtstreeks uit de boomgaard en het boeiende proces van het creëren van jouw eigen, karaktervolle cider.
Docent Sander Cleuren van Cleuren Ciders haalde dit jaar nog de top 5 van de Made in Limburg Award 2023, uitgereikt voor hét allerbeste product dat hier in deze provincie wordt geproduceerd. Hij produceert o.a. de verfijnde schuimwijn Pomm, op basis van meer dan 10 verschillende appelrassen, volgens de "Méthode Traditionelle".
Deze opleiding verwelkomt zowel liefhebbers van ambachtelijke dranken als ciderenthousiastelingen die professioneel aan de slag willen in het maken van cider. Er is geen voorkennis vereist
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?Les 1: Cider proeven: breng de eerste les zelf een fles cider mee waarvan jij vindt dat hij lekker is. De meegebrachte ciders worden tijdens deze les vergeleken en besproken.
Les 2: Boomgaard onderhoud
Les 3: Boomgaard onderhoud en oogst
Les 4: Basis chemie en gistingstechnieken
Les 5: Persen en fermentatie starten
Lessen 6 en 7: Afwerking product
Les 8: Product vermarkten
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.