Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

Pralines, truffels, suikergoed, taarten, gebak en ijsbereidingen, ... Lekkerrrr! Trek om ze zelf te leren maken? Wil je aan de slag bij een chocoladezaak, patisserie of ijssalon? Of droom je ervan om zelf een zaak te openen in deze zoete lekkernijen? Lees dan zeker even verder.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Sector
Voeding
Leervorm
Campusleren
Onze klanten geven ons »

In detail

Een voltijdse dagopleiding die jou de titel chocolatier-patissier-ijsbereider oplevert. Klinkt lekker toch. 
Het programma waar je de tanden in zet, is al even appetijtelijk.
Dat gaat van absolute bakkersbasics tot beproefde recepten van meester-chocolatiers. Je leert hoe je met de juiste grondstoffen kwalitatief ijs kunt maken en hoe je daarmee de heerlijkste taarten en ijspralines creëert.
Je maakt kennis met de verschillende ingrediënten en leert alles over de nodige materialen en technieken. De échte knepen van het vak, zeg maar. Ook de richtlijnen rond hygiëne in de sector komen aan bod. Een boeiend en vooral praktisch traject waarin je bakken ervaring opdoet. 

Benieuwd wie je al deze heerlijke dingen zal leren maken? Maak hier kennis met de docent.

SyntraPXL is een duurzame organisatie. Alle cursusteksten en aanvullende documentatie zijn voor de cursisten digitaal beschikbaar  op SyntraPXL-Teams.


Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten in je cursistenportaal. Hou er rekening mee dat wijzigingen in het lessenrooster kunnen gebeuren door onvoorziene omstandigheden.

Het is dan best mogelijk dat een inhaalles gepland wordt op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

 

Voor deze opleiding heb je bepaalde materialen en beroepskledij nodig. Je krijgt de kans om dit pakket aan een voordelig tarief aan te kopen (richtprijs €190). Onze leverancier komt hiervoor tijdens de eerste les langs.

 

 

  • Je wil aan de slag als chocolatier-patissier-ijsbereider.

Het traject chocolatier-patissier-ijsbereider bestaat uit volgende modules:

  1. Basis chocolade - 32u 
  2. Basis ijsbereidingen - 36u
  3. Basis hygiëne en veiligheid - 25u
  4. Beslagen en taarten - 44u
  5. IJsspecialiteiten en -taarten - 44u
  6. Stuk- en holgoed - 28u
  7. Luxe banketproducten - 40u
  8. Verfijnde pralines - 40u
  9. Gespecialiseerde chocoladeproducten - 36u
  10. Dieetijs en alternatieve ijsbereidingen - 20u
  11. Restaurantdesserten - 20u
  12. Confiserie - 36u
  13. Chocoladekunst - 36u
  14. Ondernemerschap - 76u
  15. Business Lab -160u

De opleiding combineert dus beroepskennis met ondernemerschap. We prikkelen en stimuleren je ondernemingszin, waarbij je alle ins en outs hoort om succesvol een eigen zaak, webshop, foodtruck of winkel te runnen.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.

davy